Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

  • EN

Odbor informačních technologií

Instalace balíku Microsoft

Instalace balíku Office

Všichni zaměstnanci a studenti Mendelovy univerzity v Brně mají nyní možnost zdarma získat vždy aktuální verzi balíku Office v nejvyšší možné edici Professional Plus pro svých až pět zařízení (Windows, iPad, iPhone, Android, Windows Phone) po celou dobu studia.

Pro získání software se stačí přihlásit na stránkách s poštou outlook.com/mendelu.cz

Pozn. Microsoft Office 365 je služba, spuštěná 1. září 2012. Tato služba nepodporuje dřívější způsoby uložení Vašeho uživatelského hesla, které používáte při přístupu k univerzitním zdrojům. Proto je třeba Vaše heslo zaregistrovat k Vašemu účtu v celouniverzitním registru. Pokud jste Vaše heslo naposledy změnili po 1. září 2012, tyto kroky můžete přeskočit. V opačném případě, nebo když si nejste jisti, proveďte následující:

V osobní administrativě v UIS (https://is.mendelu.cz/auth) najděte v sekci Nastavení informačního systému a klepněte na odkaz Změna hesla.Na stránce Změna hesla (https://is.mendelu.cz/auth/system/zmena_hesla.pl) vložte Vaše aktuální heslo do všech tří vstupních polí. Můžete se též rozhodnout pro heslo nové, pak stávající heslo vložíte do pole Staré heslo a do pole Nové heslo a Kontrolní zadání vložte heslo nové. V tom případě věnujte pozornost přehledu požadavků na nové heslo nad formulářem.

  1. Po přihlášení klikneme na fotografii a vybereme Zobrazit účet. Prípadně můžete kliknout na nasledujúci odkaz Můj účet.
    Outlook - profil
  2. Zde vyberete Položku Aplikace balíka Office > Spravovat
    Office365 - profil
  3. Zde si můžete vybrat Instalci Office
    Office365 - instalace
  4. Na obrazovce sa Vám zobrazí krátky postup jak při instalaci postupovat a vyskočí okno s možností ukladání. Uložte si inštalační soubor do Vami zvolené lokace. Inštalační soubor pak otevřte.
    Uložte instalační soubor pro Office365
  5. Instalace se začne připravovat.
  6. V tomto okně zadejte svůj login do univerzitní pošty ve tvaru login@mendelu.cz
  7. V následujícím okně zadejte heslo ke svému poštovnímu účtu. Po přihlášení Vás přivítá nový Office.
  8. V dalším okně si můžete zvolit, jestli chcete posílat informace o používání Office společnosti Microsoft.
  9. Nyní je instalace dokončena.