Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

  • EN

Odbor informačních technologií

E-learning

E-learning na univerzitě

Testy v UIS

Studenty je možné testovat i v univerzitním systému. Školení na E-testy naleznete zde. PDF návody pojednávající o přípravě matematických výrazů nebo náčrtcích do testů naleznete pod sloupcem Zaměstnanec zde.

Streamování při online výuce

Pro záznamy a přímý přenos přednášek lze využít služeb od Microsoftu a skrze váš univerzitní účet vytvářet či se účastnit schůzek v MS Teams. Návod pro vytváření záznamu ze schůzky naleznete zde. MS Teams nejsou vhodným řešením pro ukládání materiálů pro studenty (po čase se materiály smažou).

Další aplikací využívanou během covidu pro přímé přenosy je ZOOM nebo Meetings od CESNETu. ZOOM poskytuje možnost webové a desktopové aplikace stejně jako MS Teams a je vhodnou alternativou, pokud MS Teams jsou nedostupné.

Moodle

Moodle je open-source studijní platforma, která poskytuje online prostor pro efektivní výuku. Slouží jako podpůrná platforma pro UIS a není určena pro jeho náhradu.

Tento LMS (learning-managment) systém nabízí tvorbu upravitelných kurzů a široké nabídky interaktivních činností, které mohou obohatit vaši semestrální výuku. Výhodou Moodlu je archivace kurzů pro studenty a také jejich opakovaná použitelnost pro učitele, kdy stačí obsah kurzu zkopírovat do nového období a materiály doupravit dle potřeby. Takto vám stačí založit kurz pouze jednou a máte vystaráno na další období!

Pro pokračování klikněte zde