Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

  • EN

Odbor informačních technologií

Připojení projektových stránek

Návod pro přístup k datovému uložišti projektových stránek

OS Microsoft Windows

  • Připojit síťovou jednotku

Pro připojení přiděleného adresáře pod operačním systémem Microsoft Windows klikněte pravým tlačítkem na složku Tento počítač a z kontextového menu zvolte Připojit síťovou jednotku. Políčko Jednotka říká, pod kterým písmenem bude nová jednotka připojena do systému, bez obav ji tedy můžete nechat jako Z:. Do pole Složka následně zadejte

\\fix.mendelu.cz\<oznaceni_zdroje>\

a po výzvě zadejte své uživatelské jméno a heslo jako do UIS. Váš projektový disk se nyní objevil jako disk Z: ve Vašem operačním systému.

Při připojení "sítové jednotky" postupujte podle návodu na připojení projektového diskového prosturu DISK, jen použijte adresu sítové složky ve tvaru \\fix.mendelu.cz\<oznaceni_zdroje>\

Pozn. Označení zdroje je název sítové složky, která Vám byla přidělena na základě schválené žádosti.

OS UNIX/Linux

Pod operačním systémem UNIX/Linux stačí zadat příkaz

smbmount //fix.mendelu.cz/<oznaceni_zdroje> -o username=<vas_login>

Pozn. Označení zdroje je název sítové složky, která Vám byla přidělena na základě schválené žádosti.

Prohlížení projektových stránek

V případě žádosti uživatele (přes helpdesk.mendelu.cz) je možné nechat obsah projektového uložiště veřejně vystavit jako webovou stránku a to buď ve formátu web2.mendelu.cz/<oznaceni_zdroje> nebo lépe přes žádost o doménu a vystavení na konkrétní doméně (<nazev_subdomény>..mendelu.cz nebo <nazev_subdomény>.mendelu.cz)